International Cargo Bike Festival (ICBF) sluit aan bij de Dutch Cycling Week

Deel

Gekopieerd

Het International Cargo Bike Festival (ICBF) sluit aan bij de Dutch Cycling Week. Na de succesvolle editie in Amsterdam in 2023, trekken de organisatoren vanaf dit jaar naar de fietsstad bij uitstek: Utrecht. De Domstad staat bekend als één van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, waar de cargo bike inmiddels al niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. In 2024 vindt ICBF plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in de Expozaal in het Beatrixgebouw van Koninklijke Jaarbeurs.

Jos Sluijsmans, directeur en initiatiefnemer van het International Cargo Bike Festival: “Wij kijken er naar uit om het ICBF in wereldfietsstad Utrecht te organiseren. Voor veel van onze internationale exposanten en bezoekers zal dat een extra stimulans zijn om deel te nemen. We zijn ook erg onder de indruk van de ambities van de Dutch Cycling Week om als kennisplatform en activeringsinitiatief het fietsgebruik in de breedste zin van het woord te stimuleren. Wij willen daar graag deel van uitmaken en een bijdrage aan leveren.”

Ralf van Heugten van de Dutch Cycling Week: “De cargo bike speelt een cruciale rol in de fietsmobiliteit van de toekomst. Kijk maar naar bedrijven als CoolBlue, Cycloon en de honderden food delivery services die je in veel Nederlandse steden dagelijks ziet fietsen. De komst van dit evenement is een waardevolle toevoeging op het programma van de Dutch Cycling Week. Het ICBF draagt bij aan het laten zien van de mogelijkheden die de cargo bike biedt. De aandacht voor de cargo bike als optie voor efficiënt en duurzaam vervoer stimuleert bewustwording van en de impact op fietsmobiliteit. Deze samenwerking past daarom als een handschoen.”

Ook tijdens de Cycle Mobility Summit, die op woensdag 3 oktober 2024 plaatsvindt, is er aandacht voor de rol van de (cargo) fiets in de mobiliteit van de toekomst. Met de toevoeging van het ICBF kunnen beleidsmakers, bedrijven en consumenten die geïnteresseerd zijn in de toepasbaarheid van de cargo bike zich nog meer verdiepen in de praktijk.

ICBF is in 2024 een op zichzelf staand evenement binnen de paraplu van de Dutch Cycling Week. Meer informatie over het evenement en de mogelijkheden met betrekking tot deelname aan ICBF zijn binnenkort te lezen op de vernieuwde website van de organisator.