Cycle Mobility Summit

Dutch Cycling Week presenteert i.s.m. Utrecht Bike Community (UBC), International Cargo Bike Festival (ICBF), Dutch Cycling Embassy (DCE) en mediapartner NieuwsFiets Events de eerste Cycle Mobility Summit, een landelijk eendaags congres gericht op kennisdeling en het bevorderen van veilig fietsgebruik. Gedurende de dag is er een MobilityExpo in de Transitzone, waar fietsmerken, dienstverleners en kennisplatformen zich presenteren. De dag eindigt met een informele Cycle Mobility Netwerkborrel voor het uitwisselen van ervaringen.

Tijdens de Cycle Mobility Summit krijg je waardevolle inzichten van autoriteiten in de sector en ontmoet je invloedrijke organisaties in fietsbeleid. Het centrale thema is het integreren van de fiets in mobiliteitsstrategieën en vitaliteit binnen je organisatie. Daarnaast worden de onderzoeksresultaten van Elemental naar duurzaamheid in de fietssector gepresenteerd en besproken. Mis deze kans niet om voorop te lopen in stedelijke mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit.

Doelgroep

De Cycle Mobility Summit biedt beleidsmakers, HR-managers, fleet managers en facility managers een unieke kans om deel uit te maken van een hoogwaardig netwerk. Onderwerpen zijn onder meer fietsmobiliteit, duurzaamheid en gezondheid. De organisatie en sponsoren maken het mogelijk dat de Cycle Mobility Summit kosteloos toegankelijk is voor geïnteresseerde professionals.

Programma

UBC verzorgt in 3 blokken drie onderdelen rondom de gewenste schaalsprong in fietsgebruik. Ze laat met de lancering van Fietsersmuseum de puzzelstukjes van de Nederlandse fietscultuur zien die we nodig hebben om de innovatie aan te jagen. Vervolgens wordt in verband hiermee ook de urgentie en potentie van thema Fiets & Gezondheid belicht vanuit verschillende gezondheidsperspectieven. Als laatste bespreken we met panel met de voorzitter van VNO-NCW, de directeur Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht, Gedeputeerde van de Provincie en Country Manager van Shimano.

Datum 3 oktober
Locatie Supernova
Bezoekers 500

Opbouw evenement

  • Hoogwaardig programma dankzij inzet netwerk Utrecht Bike Community en Dutch Cycling Embassy
  • Inspiratiesessies, paneldiscussies en Q&A’s
  • Mogelijkheid tot netwerken en ontmoeten professionals
  • Fietsmerk-expositie & leasemaatschappijen
  • Internationale Cycle Infra Masterclass
  • UBC Netwerkbijeenkomst
  • DCE Kwartaalbijeenkomst

Stakeholders

Contact

Cycle Mobility Summit

Rick Hackmann, Organisator
+31 (0)6 40 48 27 22
rick@nieuwsfiets.nu