Het officiële Wielergala komt naar Utrecht

Wielergala: Verkiezingen Wielersporters van het Jaar

Data en tijden

Data en tijden

Het Wielergala vindt plaats op maandag 27 november 2023 en start in de namiddag.
Club 48

Club 48

Dit evenement organiseren we samen met Club 48, bestaande uit journalisten en (oud-)profs.
Live uitzending

Live uitzending

De uitreiking van de prijzen wordt op maandag 27 november uitgezonden op Eurosport.

Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht

Het jaarlijkse Wielergala vindt in 2023 voor het eerst plaats in fietsstad Utrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden de Wielersporters van het Jaar gekozen. Op maandag 27 november aanstaande legt Koninklijke Jaarbeurs de rode loper uit voor het Wielergala. Na de Giro, Tour, Vuelta nu ook het Wielergala in Utrecht!

Het jaarlijkse Wielergala verhuist na ruim 60 jaar van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht. De organisatie verheugt zich erop om het Wielergala nog meer uit te breiden. Joop Atsma van Club 48, de organisatie van het nationale Wielergala: “Met oog voor traditie vernieuwen we het Wielergala. Met Utrecht en ‘s-Hertogenbosch zien we deze nieuwe opzet als een geweldige kans en uitdaging. Wereldwijd speelt Nederland in vrijwel alle disciplines een hoofdrol. Het is belangrijk dat we eenmaal per jaar onze eigen kampioenen tijdens het nationale Wielergala in het zonnetje zetten.” Het Wielergala vindt plaats op 27 november in Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht en is alleen toegankelijk op uitnodiging.

Ik wil ook aanwezig zijn op het Wielergala

Koninklijke Jaarbeurs biedt het Wielergala een nieuw fundament. Hoe draagt jouw organisatie bij? Vraag naar de mogelijkheden voor partners en bezoekers van het Wielergala door contact op te nemen met Ralf van Heugten (Project Manager) op het e-mailadres ralf.van.heugten@jaarbeurs.nl.