Dutch Cycling Week verlegt koers

24-08-2023

Utrecht, 24 augustus 2023 – De organisatie van de Dutch Cycling Week, het meerdaagse fietsevenement in Utrecht, maakt bekend van koers te veranderen. De plannen voor dit jaar zijn aangepast en de organisatie richt zich op 2024.

Focus op Cycle Mobility
Ralf van Heugten, projectmanager Dutch Cycling Week: “Eerder dit jaar maakten we de plannen voor de Dutch Cycling Week in 2023 bekend met onder andere een consumenten- en vakbeurs. We hebben echter geconstateerd dat de behoefte binnen de fietsbranche ligt op het verbinden van de zakelijke sector. Daarom hebben we besloten de focus te leggen op het doorontwikkelen van Cycle Mobility in 2024: het evenement voor werkgevers en besluitvormers van organisaties die de fiets als vervoersmiddel inzetten ten behoeve van mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit van medewerkers. De consumentenbeurs komt hiermee te vervallen.”

Inspiratiebijeenkomst
“Op 19 oktober 2023 komt de fietsbranche wel in Utrecht bijeen voor een inspiratiebijeenkomst die we organiseren in samenwerking met partners Utrecht Bike Community en Dutch Cycling Embassy. Het doel van de bijeenkomst is onder andere het leggen van een sterk fundament voor de Dutch Cycling Week 2024” vervolgt Van Heugten. Tijdens de bijeenkomst presenteert onder andere de wielersportbond NTFU de resultaten van de Wielersport Monitor en vertelt Dutch Cycling Embassy directeur Skadi Tirpak over de positie van de Nederlandse fietssector en internationale kansen en mogelijkheden.

De paraplu voor fietsevenementen
Van Heugten: “De komende periode richten wij ons op het neerzetten van de Dutch Cycling Week in 2024. Belangrijke pijler is de vakbeurs voor de zakelijke markt Cycle Mobility. De Dutch Cycling Week vormt de paraplu voor sportieve, informatieve en inspirerende fietsevenementen.’’

Dutch Cycling Week is een evenement van Koninklijke Jaarbeurs, en wordt samen met partners Utrecht Marketing, Dutch Cycling Embassy en Utrecht Bike Community georganiseerd.